20 Şubat 2009 Cuma

Lucescu fırtınası Avrupa'da !



Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Lucescu, Ukrayna'da efsane olma yolunda hızla ilerliyor!..

Türkiye'de iki ayrı takımı üst üste şampiyon yapan tek teknik direktör olarak tarihe geçen Mircea Lucescu, Shakthar Donetsk'in başında da fırtına gibi esiyor.
Takımını UEFA Kupası'nda 3 Tur'a kadar taşıyan tecrübeli teknik adam, ilk maçında evinde Tottenham'ı 2-0 mağlup ederek bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Yevgen Seleznov ve Jadson'un golleriyle rövanş maçı öncesi büyük avantaj yakalayan Shakhtar, gruplara kalma yolunda da emin adımlarla ilerliyor.
LİGDE DE FIRTINA GİBİ

UEFA Kupası'nda fire vermeyen Shakhtar Dontesk, Vyscha Liga'da da büyük bir çıkış yakaladı. 17 haftanın geride kaldığı ligde 31 puanla 5. sırada bulunan Shakhtar Donetsk, son haftalarda aldığı galibiyetlerle zirvedeki Dinamo Kiev ve Metalis Kharkiv'i takibini yakınlaştırdı.
11 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Lucescu'lu Shakhtar Donetsk, son 5 maçtan da galip ayrılmayı başardı. Shakhtar Donetsk, Ukrayna Ligi'nde son iki sezondur şampiyonluğu kaptırmıyor.

G.SARAY'A ÇEYREK FİNAL OYNATMIŞTI

Rumen çalıştırıcı, Galatatasaray'da Fatih Terim'den devraldığı koltukta oldukça başarılı işler çıkardı. 2000 yılında Süper Kupa'yı G.Saray'a kazandıran Lucescu, 2000 - 2001 sezonunda Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final oynattı. 2001 - 2002 sezonunda ise Galatasaray'la Türkiye Ligi şampiyonluğunu yakaladı.


BEŞİKTAŞ'IN SON ŞAMPİYONLUĞU
Galatasaray'daki bu başarısına rağmen sezon sonunda gönderilen tecrübeli çalıştırıcı 2002 - 2003 sezonunda Beşiktaş'ın yolunun tuttu. Geldiği sezon Beşiktaş'ı UEFA'da çeyrek final oynatma başarısı gösteren Lucescu aynı sezon Beşiktaş'ı Türkiye Ligi şampiyonu yaparak Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Lucescu'yu gönderen zihniyet UEFA maçlarını izliyordur umarım!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder