23 Şubat 2009 Pazartesi

Büyük kaptana büyük fırsat !


Sezon başından beri tartışılan Skibbe'nin bileti sonunda kesildi. Galatasaray'da boş düzenden kurtulmak için bir takımdan 5 yemesi gerekiyormuş galiba. Bordeaux maçından sonra "Bu sefer sistemi ne olacak?" diye merakla beklediğim Alman çalıştırıcının bu kez sistemi değil kendisi çöktü. G.Saray'a 5 gol atarak gelen Skibbe, yine 5 gol yiyerek Florya'nın çıkş kapısının yolunu tuttu. Kocaelispor maçı sonunda skor tabelasındaki görüntü yönetimde soğuk su etkisi yaptı ve uyandırdı.

Ve aynı yönetim, Skibbe'nin yerine Galatasaray'ın öz evlatlarından Bülent Korkmaz'ı getirdi. -İddialara göre Hagi reddetmiş- Teknik direktörlük kariyeri süresince Anadolu kulüplerinde (G.Birliği, K.Erciyesspor, Bursaspor) başarılı maçlar çıkaran Bülent Korkmaz, 21 yıl aralıksız formasını giydiği Galatasaray'a geri döndü. Açıkçası beklediğim -ama az ihtimal verdiğim- bir haberdi bu. Futbolculuk kariyerinde hırsıyla, takımı ateşlemesiyle, kısacası "kaptanlığı" ile gönüllerde taht kuran Korkmaz'a yuvasında başarılar dileriz.

Ama aklıma gelmeden de olmuyor. Yakın tarihte; Ertuğrul Sağlam da aynı ümitlerle Beşiktaş'ın başına geçmişti. Efendiliğiyle, teknik direktörlük zekasıyla ve en önemlisi "adamlığıyla" büyük beğeni toplayan genç hoca yönetimin üzerine oynadığı oyunlar sonunda "adam gibi" istfia etmek zorunda kalmıştı.

Avrupa'ya bakacak olursak; bu konuda en yakın örnek Barselona'nın hocası Pep Guardiola olur. Futbolculuk yıllarının ardından önce Barselona B takımının başına geçerek (21 Haziran 2007) Katalan devine tekrar adım atan Guardiola, Frank Reijkaard'ın ardından büyük kuşkular eşliğinde (8 Mayıs 2008) Barseolan'nın başına geçti. Şimdi ise sonuç ortada; Geçen hafta Espanyol'a boyun eğse de La Liga'yı gol rekoru kırarak şampiyon olacağındna kimsenin şüphesi yok.

İki yakın tarihli örnek karşımızda. Yıllarca formasını giydiğin takımın yıllar sonra başına geçmek elbette çok güzel bir duygu olsa gerek. Bülent Korkmaz'ın bu G.Saray kadrosuna -özellikle gençlere- öğreteceği çok şey var. Şampiyonluk için ise çok fazla yorulacağını sanmıyorum. Çünkü takımdaki birlik duygusunu tekrar yakalattığı takdirde pek de durdurulabilecekleri söylenemez. 13 hafta sonra karne ortaya çıkacak...

Not: Bülent Korkmaz'ın Kalli'nin altında çalışacağı haberleri dolaşıyor. Ancak bu bir şeyi değiştirmez. Kalli bu takımın teknik danışmanıysa elbette Skkibe'ye bir takım öğütler vermiştir ve bu nedenle başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da pay sahibidir. Şu saatten sonra olabilecek her türlü iyi veya kötü sonuçlarda ise pay yüzde 51'lik oranla Bülent Korkmaz'da olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder