25 Şubat 2009 Çarşamba

Inter - Manchester United

Şampiyonlar Lig'inde gecenin en büyük maçında Inter, evinde ManU'yu konuk etti. Beklenen kadar olmasa da zevkli ve tempolu bir futbol oynandı. Ancak evinde oynayan sanki Inter değil de ManU'ydu. Inter de Giuseppe Meazze'de deplasmana çıkmış gibiydi. İlk 15 dakikaya kadar kendi yarı alanından çıkamayan bir Inter izledik. Manchester United'da ise savunma ağırlıklı çıktığı maçı elinden kaçırdı. İngiliz ekibinde görevini layıkıyla yapmayan yok gibiydi. Inter'de ise en çok akılda kalan adam Zanetti oldu. Arjantinli savunmacı 90 dakika boyunca çift ciğer varmış gibi koştu, mücadele etti. Stankovic'in son dakikalardaki hırsı ise görülmeye değerdi.


Bu arada Zanetti, dün çıktığı maçla Inter tarihinde Avrupa kupalarında en fazla forma giyen oyuncu unvanını ele geçirdi. Maç öncesi 117 karşılaşma ile Giuseppe Bergomi ile bu unvanı paylaşıyordu. 14 yıldır Inter forması giyen Zanetti, rekor gecesinde iyi bir futbol ortaya koysa da İngiltere'ye tedirgin gidecek olan futbol takımında yer aldı.

Bir paragrafta Medina Cantalejo'ya. İspanyol hakem, Giuseppe Meazze'deki taraftarlarla birlikte televizyonu başında maçı izleyenleri de çıldırttı. Ronaldo rüzgardan sallansa faul düdüğü ağzına gitti. Güme giden bir çok Inter atağını saymıyorum bile. Orta alanda çaldığı faullerle kesilen ataklar, Inter'in ritimsiz futbolundaki en büyük etkendi dün gece. Neredeyse tüm takdir haklarını Kırmızılar'dan yana kullandı İspanyol. Sonunda Mourinho'yu da Toldo'yu çıldırttı. Zaten yeterince meyilliler...
Küçük bir detay daha; Sir Alex Ferguson'un yüzünden Jose Mourinho'ya olan sevgisini anlayabilirsiniz..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder