12 Nisan 2009 Pazar

Yalanmış meğer...

Yakın zamanda unutulmayan 5-1 ve 6-0'lık derbileri hatırlıyoruz. O maçların sonunda bile iki takım oyuncuları da formasını değiştirmişti. Bu derbide sadece kavgaya karışmayan ender isimlerden Deivid ve Lincoln formasını değiştirdi. Kavga sırasında Lincoln ve Carlos'un gülüşmeler içindeki geyiği de 100 metre içindeki iki ayrı dünyayı ortaya koydu.
Bu derbiden çıkardıklarıma gelince;

1- G.Saray taraftarı; Özellikle kapalı tribündekiler! Maçtan önce ne içtiniz de altınızdaki insanların hayatını tehlikeye sokacak kadar sapıttınız. Bu nasıl bir mantıktır? Neredeyse bir facia yaşanacaktı. Zaten artık iyice yerlerde olan Türk futbolu bir de faciayla iyice yerin dibine girecekti. Hadi bu hiç önemli değil. Ya oradaki kadınlar ve çocuklar! Taraftarlık bu mudur?
2- Lugano; Uruguaylı'nın ismi bile artık yeter sinirlerin ayyuka çıkması için. Bu adamın İnönü'deki Beşiktaş maçında yaptığı "8" işareti hala akıllarda. Ama yine sahnede. Yine futboldan başka herşeyin içinde. Aragones, Güiza falan değil. Şu adamı yollayın. Süper Lig'den bıkmamızdaki en büyük nedeni temizleyin.
3- Sabri; O da sağ kulvardan hızla Lugano'ya yetişti. Gençliği, kazanma hırsı, Galatasaraylılığı hiç önemli değil. Derbinin altına dinamiti döşeyen isimlerin başında geldi. Yeter!

4- Selçuk; atılmak için elinden geleni yaptı. Yine de atılmadı. Aragones kurtardı. Sonrasında Deniz futbolculuk dersi verdi.

5- Volkan; maç sırası ve sonrasında ağzından çıkanları kendi deyimiyle 'bir yerimizden' dinledik. Ama gayet iyi anladık. Anladık ki senden hiçbirşey olmaz.

6- Kazım; o zaten hiç bu ülkeden olmadı. Arada F.Bahçe taraftararına görünmek için 'Bir-iki yumruk da ben sallayayım' diyerek ona buna daldı. Kazım Kazım senin artık gitmen lazım.

Emre, Semih, De Sanctis, bu liste bitmez. Ama bir şeyi atlarsak çok ama çok ayıp olur; Uğur Boral. Maç sonrasında sol gözünün altındaki morluk ve yara bandı ile mikrona geçti ve aynen şunları söyledi: "Demek ki dışarıdaki dostlukların hepsi yalanmış!" Ve geceyi özetledi...

Biz 5 Eyül'deki Estonyta maçına kadar bu fotoğraflara bakmaya devam edelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder