31 Mart 2009 Salı

Yıldızların altında


Yıldız nedir? Yıldız nasıl olmalıdır? Forma sattıran mı, yoksa takımı kurtarabilen midir? Bize göre yıldız Hakkı Yeten'di. G.Saraylılar'a göre Metin Oktay, F.Bahçeliler'e göre ise Lefter. Arsenal'in Berkamp, Newcatle'ın Shearer. Bu liste uzar gider. Önemli olan nokta geleceğin yıldızı olarak gösterilen isimlerden hiçbiri şimdiye dek onlar kadar yıldız olamamalarıdır.

Arda'nın "Ben yıldız değilim" açıklamasını bastırılmış bir alçak gönüllülük olarak düşünüyorum. Bir zamanlar kaşını kaldırsa "Aha bak şımardı" diyenleri susturmak için büyük çaba harcadı genç oyuncu. Her hareketi olay oldu. Yıldızların her hareketi olay olur genelde. Yeteneklerinin Türkiye sınırlarının üstünde olduğunu herkes biliyor. Bir Messi değil ama en azından geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, "Bir gün bizim de böyle yıldızlarımız olacak" şeklinde düşünmeeye sevkeden en önemli faktör şu Süper Lig'de.

Dünya futbolunun efsane isimlerinin bir çoğu kendini Dünya Kupalarında göstermişti. Umarım 2010'da Afrika'da oluruz ve bu fırsat yıldız olmayan yıldızımızın eline geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder