20 Mart 2009 Cuma

Türk futbolu içten çöküyor

Avrupa kupalarındaki tek temsilcimiz olan Galatasaray'ın da UEFA'da havlu atmasıyla sarı-kırmızılı camia büyük bir üzüntü yaşadı. Kadıköy'de final oynama hedefiyle yola çıkan Aslan'da en büyük üzüntüyü yaşayan isimlerin başında ise kuşkusuz Arda Turan geliyordu.
Galatasaray'ın genç yıldızı, Trabzonspor maçının ardından bacağında krampon delikleriyle çıktığı Hamburg maçında yine kendisinden bekleneni fazlasıyla yerine getirirken maç sonrası yaptığı açıklamalarda bir çok önemli mesaj gizliydi.

-"BÖLÜNMESEYDİK"-

Avrupa'da Türkiye temsil eden tek takım olarak rakiplerinden destek beklediklerini belirten Arda, “Keşke herkes bizi destekleseydi. Bölünmeseydik. Final Kadıköy’de diye bazı insanların yüreğine iniyordu. Keşke final Ali Sami Yen’de olsa da Fenerbahçe ya da Beşiktaş final oynasa” sözleriyle genç yaşına rağmen bir çok büyüğüne adeta fair-play dersi verdi.

-"FİNAL BİLETİNİZ BİZDEN"-

Galatasaray'ın Hamburg'a elenmesinin hemen ardından Fenerbahçe yönetiminin hamlesiyle oldukça manidar oldu. Sarı-lacivertli yönetim, resmi internet sitesinin girişinde yaptığı duyuruyla Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanakca UEFA Kupası fianli için bedava bilet vereceğini duyurdu. Aynı dakikalarda Fenerbahçeli taraftarların internetteki adresi Antu.com da iğneleyici yazılar ve resmilerle G.Saray'ın elenmesini sayfalarına yansıttılar.

-LUGANO'NUN "8" İŞARETİ-

Bu tür gelişmelerin oldukça sık yaşandığı ligimizde en yakın örneklerden birine de Fenerbahçeli Lugano imza atmıştı. Uruguaylı oyuncu, İnönü Stadı'nda oynanan maçın ardından tribünlere eliyle sekiz işareti yaparak Beşiktaş'ın tarihi Liverpool mağlubiyeti ile dalga geçmiş ve tribünlerden sert tepkiler almıştı.

-İNÖNÜ'DEKİ CHELSEA'LİLER-

Bu tür gelişmeler bir örnek de İnönü Stadı'nda gerçekleşti. Beşiktaşlı taraftarlar, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki İngiliz rakibi Chelsea lehine tezahürat yaparken kapalı tribünde bir Chelsea flaması ve birkaç da Chelsea forması giymiş taraftarlar Fenerbahçe aleyhine tezuratlarda bulundular.

-CHESLSEA'Yİ KARŞILAŞAYAN GALATASARAYLILAR-

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Chelsea'nin İstanbul’a geldiği sırada İngiliz ekibini yaklaşık 30 kadar Galatasaray taraftarı çiçeklerle karşıladı. Özel bir uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen Chelsea kafilesinde Galatasaraylı taraftarlar Anelka’ya özel ilgi gösterirken Chelsea bayrağı açarak İngiliz ekibinin lehine tezahüratlarda bulundular.

Kulüpler bazında 2000 yılından bu yana Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi, Beşiktaş'ın UEFA Kupası'nda çeyrek finale yükselmesi ve Galatasaray'ın 1 UEFA kupası ile 1 Süper Kupa kazanmasnın dışında başarı yakalayamadığı Türk futbolu Avrupa'ya adını uzun zamandır unutturdu.

Türk takımlarının yer aldığı Avrupa kupalarında, her maçta yabancı rakiplerinin desteklemenin özellikle üç büyük kulübün taraftarları tarafından adet haline geldiği ligimizde Arda'nın açıklamaları Türk futbolunda yeni bir sayfa açar mı bilinmez. Ancak bir çok kişiyi yeniden düşünmeye sevkedeceği ortada.

http://www.spor3.com/news_detail.php?id=459492

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder