9 Mart 2009 Pazartesi

Emre ve el-kol problemi

Bundan 8 yıl öncesine kadar Türk futbolunun geleceği en parlak isimlerinden biri olduğu belirtilen bir futbolcuydu. Avrupa'da Inter ve Newcastle United gibi önemli kulüplerde forma giyme şansı yakaladı. "Galatasaray'ın çocuğu" olarak ayrıldığı Türkiye'den sezon başında "Fenerbahçeli Emre" olarak geri döndü. Hem Galatasaraylı, hem de Fenerbahçeli taraftarların tepkisini aldı. Ve bugünlerde yine futbol dışı haberlerle gündemde. Hikayenin kahramanı yine Emre Belözoğlu.

Sahada ve saha dışında sinirli hareketleriyle dikkat çeken tecrübeli futbolcu, bu kez de Kayserispor maçında kendinden söz ettirdi. Karşılaşmanın 68. dakikasında Kamerunlu oyuncu Saidou'nun hareketiyle sakatlık geçiren Emre, saha kenarında yaptığı "ölüm" işaretiyle spor camiasında bir kez daha büyük tepki aldı. Tecrübeli oyuncunun bu hareketinin kameralara yansımasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne gibi bir yaptırım uygulayacağı ise merak konusu.

EMRE'NİN İCRAATLARI

Newcastle, Fenerbahçe ve milli takım formaları altında zaman zaman başarılı maçlar çıkaran Emre, futbolundan çok futbol dışı hareketleriyle gündeme geldi. 16 Kasım 2005 tarihinde İsviçre ile oynanan Dünya Kupası eleme maçında olayların fitilini ateşleyen oyuncuların başında gelmişti. Soyunma odası tüneli ve koridorlarda devam eden Olaylar sonrasında kamera kayıtlarına görüntüleri yansıyan Emre, FIFA tarafından 6 maç ceza almıştı.

IRKÇILK SUÇLAMALARI

Emre'nin İngiltere'deki kariyeri de oldukça hareketli geçti. Newcastle United forması altında ırkçılık suçlamalarıyla sık sık gündeme gelen Emre'nin Bolton’un yıldız oyuncularından El Hadji Diouf’a, "s... maymun" diyerek hakaret ettiğini ileri sürülmüştü. Diouf'un yanı sıra Everton’da oynayan Joseph Yobo, Tim Howard ve Joleon Lescott’a ırkçı hakarette bulunmakla suçlanan Emre hakkında soruşturma başlatılmıştı.

MEŞHUR "KOL" HAREKETİ

Emre'nin en büyük yankı uyandıran hareketi ise milli forma altında yaptığı 'kol' hareketi oldu. 12 Eylül 2007'de Macaristan ile oynanan ve 3-0 kazandığımız maçta gol sevincinin ardından basın tribününe dönerek yaptığı çirkin hareket, her kesimden tarafından tepki almıştı.
Bu hareketin ardından spor basının oldukça sert eleştiriler alan Emre Belözoğlu, futbol yazarları Hıncal Uluç ve İbrahim Altınsay'a tazminat davası açmıştı.

VE SON OLARAK "ÖLÜM" HAREKETİ

Emre Belözoğlu, son icraatı Kayserispor maçında yaptı. Fenerbahçe'de son haftalarda başarılı br performans sergileyen Emre 68. dakikada Saidou'nun hareketiyle sakatlanınca saha kenarında Kemerunlu oyuncuya eliyle "Sen öldün" işareti yaptı. Yıldız oyuncunun bu hareketi Kayserisporlu taraftarlar kadar Fenerbahçeli taraftalardan da sert tepki aldı. Sarı-lacivertli taraftarların internetteki adresi Antu.com "Olmadı Emre! YAKIŞMADI!!!" başlığıyla yazılan yazıda "Mahalle kavgalarını andıran, profesyonellik ve sportmenlikten uzak bu tür davranışlara kim sebep olursa olsun kayıtsız kalmamız mümkün değil! Bu kişi kendi sporcumuz veya yöneticimiz olsa dahi!" ifadeleri kullanıldı.

http://www.spor3.com/news_detail.php?id=455955

1 yorum:

  1. Z.BURNUNDA BERABER ALTYAPIDA OYNAMIŞLIĞIM VARDIR KENDİSİ İLE . O ZAMANLAR EGOSU İLE BİRLEŞEN BU ÇİRKEFLİKLERİNDEN ZİYADE DAHA ÇOK FUTBOLU İLE ÖN PLANDAYDI . HAGİ DEĞİL DE OKAN BURUK OLMAYA MEYİLLİ OLDUĞUNU ANLADIĞI AN AYHAN AKMAN GİBİ GEÇ TANIŞACAK VE BAŞARILI OLACAK BU SPORDA ...

    YanıtlaSil