4 Ocak 2010 Pazartesi

Leeds için tam zamanı


2000'li yılların başlarında Premier Lig'in gözde takımlarından Leeds United, Old Trafford'da kendini yeniden hatırlattı. League One'da lider durumdalar ve muhtemelen bu sezon sonunda Championship'e yükselecekler. İsimlerini tekrar hatırlatmaları için en uygun zemin olan FA Cup'ı çok iyi kullandıkları kesin.

Manchester United'a gelirsek; bu sezon evindeki üçüncü yenilgilerini aldılar. Üçü de 1-0'lık skorlarla sona erdi. (Aston Villa, Beşiktaş, Leeds United). FA Cup'ın prestiji falan tamam da, asıl hedef uluslararası arena olunca prestij sırası yeniden düzenlenir.

Tekrar Leeds'e dönelim. 2000 yılında UEFA Kupası yarı finali ve 2001 yılında Şampiyonlar Ligi yarı finaline kadar yükselen Kuzey İngiltere ekibinin düşüşünü herkes hatırlar. O dönemlerde "Bu takım bu hale düşecek takımmıydı?" sorusu çok kez kendi kendimize söyledik. Bakalım ilerleyen yıllarda da "Helal olsun adamlara" nidasını çekecekmiyiz..

Leeds United, Tottenham deplasmanından da başı dik ayrılabilirse yükselişleri daha hızlı olabilir. Hele ki bu taraftar kitlesiyle. En azından onların bunu hak ettikleri kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder